Vilka är vi?

Den här bloggen skrivs av medlemmar i Socialistiska Partiet i Lund. Här blandas humor med politik och allvar med lek. Vi har sedan start haft som mål att komma bort från den ibland något trötta och tråkiga ton som finns inom svensk vänster.

Som medlemmar i Socialistiska Partiet deltar vi i kamp där människor försöker bryta med kapitalismen och försvara sina intressen. Vi gör det genom att ställa upp fullt ut med det vi kan. Vi är inga politikerproffs som levererar valfläsk vart fjärde år. Vi går tillbaka till den ursprungliga demokratiska och radikala socialistiska traditionen.

Internt diskuterar vi erfarenheterna från de kamper vi deltar i och försöker ge olika idéer för hur kampen bäst kan föras. Det är det som är grunden för vår organisation – arbetet för att klasskampen ska bli så framgångsrik som möjligt. Vi försöker inte ta över eller pracka på våra förslag och erfarenheter utan försöker tvärtom uppmuntra de som kämpar att lära och utvecklas. I rörelsen och i kampen menar vi det absolut viktigaste föds: Insikten om att det går att förändra och att man inte är ensam.

Många av våra medlemmar deltar också i den bredare debatten om vilken väg vänstern bör gå. Genom bl.a. de teoretiska tidskrifterna Röda Rummet och Tidsignal analyserar medlemmar i Socialistiska Partiet samhällets utveckling och vad socialisters svar bör vara på de problem och lösningar vi ställs inför. Det räcker inte bara med ”att göra”, man måste veta vart man vill och varför också. Här hjälps vi alla åt på de sätt vi kan och vill.

Att vara socialist är idag ett måste för alla oss som drabbas av moderaternas och de rikas skitsamhälle. Vi måste inse att det är bara vi själva som kan ändra på sakernas tillstånd. De har förstört vår miljö med sin utsugning av jorden. De har snott åt sig miljarder som vi och våra föräldrar skapat genom åratal av slit. De har fått oss att tro att du bara är något värd om du har dyra kläder eller senaste mobilen. På TV ser vi artister som springer runt som julgranar med bling-bling i videos med kvinnor som bara är med för att visa upp sina kroppar. Som vuxen ska du bara jobba-jobba-jobba och köpa-köpa-köpa och sen hoppas på att din pension inte försvunnit ner i aktiespekulanternas fickor. Ärligt? Så kan vi inte ha det!

Prenumerera på vår veckotidning Internationalen för att läsa socialistiska analyser och artiklar om vad som händer i vårt land och vår värld. Men framförallt: Organisera dig!

Socialistiska partiet – Svensk sektion av Fjärde Internationalen

Fjärde Internationalen finns idag i närmare 50 länder. Större eller mindre så består dess organisationer av hårt och seriöst arbetande medlemmar som i sitt vardagliga politiska arbete deltar i fackligt uppbygge, kamp mot kvinnoförtryck, för demokratiska rättigheter, mot rasism och mot utsugning av tredje världen. Tillsammans bygger vi en framtid fri från förtryck och exploatering.

Vill du veta mer eller gå med i
Socialistiska Partiet i Lund
Kontakta oss på: lund(at)socialistiskapartiet.se

Läs också texten Att vara revolutionär för en djupare presentation av socialismen och klasskampen.

En reaktion på ”Vilka är vi?

Kommentarer är stängda.