Öppet brev till Annie Lööf

Bästa Annie, vi har förstått att du tycker att lägre löner är en bra medicin för att få fler i jobb. Vi tänkte ge dig lite fakta om hur det ser ut på arbetsmarknaden i dag och vilka nivåer på löner det handlar om.

Det finns ingen forskning som visar på något samband mellan
lägre ingångslöner och låg arbetslöshet. Det enda säkra resultatet av sänkta löner är att de som redan tjänar minst kommer att tjäna ännu mindre. Och i förlängningen innebär det sänkta löner överlag.
Du pratar om lägre ingångslöner och en flexiblare arbetsmarknad. För vilka undrar vi?

Anställda inom till exempel Hotell & Restaurangnäringen, Handeln eller städbranschen har en ingångslön på mellan 10 000 och 12000 kronor. Är det de som ska försörja sig på 25 procent lägre lön?

(…)

Avslutningsvis Annie, hoppas vi att du tänker om och som en liten upplysning så bifogar vi lägstalönerna i några av de vanligaste branscherna. Ge gärna en kopia till utbildnings- och finansministern också.

Lägstalöner i olika branschers nuvarande gällande kollektivavtal, i kronor:
• Hotell och Restuarang 11 925
• Installationstekniker 12 248
• Fastighets-Almega 9 360
• Handels-butik 11 892

Med vänliga hälsningar
Styrelsen för LO-distriktet i Stockholms län

Ur Aktuellt i Politiken

Aftonbladet: Vi förtjänar bättre
Kommunalarbetaren: Klasskampen förs uppifrån

DN1DN2DN3DN4SVDSVTEXPFbNtDA,DIHd.

2 reaktioner på ”Öppet brev till Annie Lööf

  1. Det här är ett sånt tillfälle då det är så besynnerligt tyst från de SD:are som brukar lägga sig i fan och hans moster. Men så fort det rör faktiska förhållanden för arbetare i det här landet så är det tyst som i graven. Vi på Röda Lund saknar era indignerade kommentarer om livet orättvisor.

  2. Nu tycker jag att ni är lite’ orättvisa ändå; Läs bara Mikael Anderssons blogg (blogspot.com) från idag. Där kan man få läsa att Annie Lööf minsann ställer upp på den lilla människans vilkor och en del andra sanningar som jag aldrig tänkt på innan! Så det så!….
    Intelligensia

Lämna en kommentar