Nu får det vara nock, politiker-patrask!

Klicka för Galenskaparna: ”Offentlig sektors rap”

Den här kommunens politiker skulle kunna ses som roliga. De ser ut som och beter sig  som tagna från en parodi av Galenskaparna.

folkpartisten

Klette-Spektaklet (fp) med sina överklassfasoner som försöker utmåla sig själv som en världsförbättrande liberalflummare när hon i själva verket står för en iskall högerpolitik. Sen har vi Helmfrid. Hopplösheten själv, som enligt ihärdiga ”rykten” är en pellejöns som moderaterna råkat göra till frontfigur i brist på annat. Snubben som alltid ser ut att ha gått vilse. Det är han som är högsta hönset i kommunen, förresten. Vidare finner vi Lars Bergwall (c) som ville bli kommunalråd men inte fick. Kan man om möjligt vara uslare än Helmfrid!? Lasse är förmodligen helt okänd för de flesta lundabor. Något som är rätt konstigt då Lasse drar in den nätta summan av 572 222 kronor om året på politiken. Det ni, skattebetalare!

centerpartisten

Sossen Almgren får nöja sig med den blygsamma summan 45 000 kronor i månaden. 45k på att företräda ett arbetarparti. Sen när ska ett arbetarparti ha företrädare som har löner som en finansvalp? Så nu vet ni lite bättre vad det är för parasiter som styr i kommunen. Det är dom som stängt fritidsgården Romano Trajo, som skurit ner på skolan, som kastar kommunpengar i sjön på jakt efter att få stå i strålkastarljuset som ”kulturhuvudstad”. Det är dom som inte klarar av att ordna så att det finns hus att bo i i den här staden om man inte är rik eller har rika föräldrar. Och det är samma pack som nu ska riva vårt sköna vandrarhem ”tåget” – som för många hemlösa är en billig tillfällig lösning istället för att sova på gatan – och bygga ett nytt vräkigt kommunhus.

moderaten

Värst av allt är nog hur man sparar på våra äldre och personalen inom välfärden. Fyrtio tjänster har försvunnit på kommunens äldreboenden och fler kan komma att dras in. Detta trots att kommunen gått plus med 51 miljoner på äldrevården! Man blir så förbannad när man läser ännu en ur maktens korridorer öppet håna våra äldre. Vi citerar Sydsvenskan:

”Bantningen av personstyrkan startade under 2009 och görs i den takt enheterna själva bestämmer. – Vi vill göra detta på ett sätt som är bra både för de boende och för medarbetarna och med bibehållen kvalitet, säger Annelise Håkansson.”

På vilket sätt kan neddragningar med 10% vara ”bra för de boende och arbetarna” och innebära ”bibehållen kvalitet”!? Det är ju skrämmande vilken nonchalans. Socialistiska partiet i Lund stöder och uppmanar alla brukare och personal att göra ett helvete för politikerna och tvinga dom att dra tillbaka neddragningarna. Det går, men det gäller att vara många och bestämda och inte ge sig. För är det något politiker kan så är det att ge falska löften och prata strunt. Så här skrev Socialistiska partiet inför förra valet, och det gäller än idag:

sossen

Avsätt proffspolitikerna

Den svenska politiken har med åren ännu mer än tidigare blivit en fråga för proffstyckare som bildat en egen politisk elit. Allt färre förtroendevalda i de politiska församlingarna delar samma bakgrund och levnadsvillkor som majoriteten – detta gäller även representanterna för (s) och (v) – något som speglar det politiska etablissemangets gemensamma intressen med den härskande klassen i samhället. Många av dessa kappvändare är inte ute efter något annat än en karriär med hög lön och ökad status. Politiken har blivit en karriärmöjlighet för politiker. Att borgarnas politiker bara är ute efter att göra sina plånböcker lika tjocka som sina vänner i bolagsstyrelserna är inget konstigt, men att sossarna – här i Lund bl.a. exemplifierat av Lennart Prytz med en månadslön på över 40 000 kronor – gör det är ett direkt hån mot arbetarrörelsens ursprungliga värderingar. Socialistiska Partiet menar att ingen förtroendevald ska tjäna mer än en genomsnittlig LO-arbetare. Det är för oss självklart att också politiker ska känna när egenavgifter höjs och daghem läggs ned. Vi menar också att partistödet, som är på 3,5 miljoner kr i Lund, omedelbart avskaffas och läggs på vettig verksamhet i kommunen.

LISTA: Så mycket tjänar kommunens höjdare (Klicka)

2 reaktioner på ”Nu får det vara nock, politiker-patrask!

  1. För en gångs skull är vi överens om något. Jag tycker också att politiker är överbetalda och inkompetenta.

    Min slutsats är att man ska ge mindre makt till politiker. Idag styr politiker över hälften av Sveriges BNP. Den andelen bör sänkas drastiskt, till högst ca. en tredjedel. Mer makt till folket, och mindre makt till politiker!

Lämna en kommentar