Manifestationer idag över hela landet

Stöd Ship to Gaza och Frihetsflottan!
Bryt blockaden av Gaza! (Uppdateras)


LANDSKRONA

18.00 Stortorget

ESKILSTUNA
Fristadstorget kl 19:00

SUNDSVALL
Stora torget 17.00

HALMSTAD
Stora torg 1700

BORÅS
18:00 Stora Torget. Facebook

KRISTIANSTAD
16.00, samling vid domus

UDDEVALLA
Kungstorget 18.00

ÖSTERSUND
Stortorget klockan 18

VÄSTERÅS
18.00 på Sigmatorget

ÖREBRO
Våghustorget kl. 19.30

FALUN
Geislerska parken kl. 16.30. Facebook

HELSINGBORG
Tid: 18:00 – 21:00
Plats: Helsingborg, Gustav Adolfs Torg

UMEÅ
Stödmanifestation pga Israels attack på Ship
to Gaza. På rådhustorget kl 18. Dom som vill får tala. Facebook.

LUND
Carl Bildt kommer till Lund idag. Samling 15.15 vid universitetshuset.
Kräv att regeringen agerar mot angreppet på Ship to Gaza!
Samling på Centralstationen 17.30 för gemensam avresa till Malmö med Öresundståget 17.39.

KARLSTAD
Tid: 18:00
Plats: Stora Torget

MALMÖ
Gustav Adolfs Torg, kl 18 Facebook

GÖTEBORG
Alla till Gustav Adolfs torg 18.00 för att protestera! Facebook

UPPSALA
Manifestation på Stora torget
kl. 17.00. Facebook

STOCKHOLM
Manifestation 18.00 på Sergels Torg
Flygbladsutdelning på Drottninggatan. Samling kl.15 utanför Åhlens. Kom dit och hjälp till! Facebook

JÖNKÖPING
Protestmöte 18.00 Rådhusparken

KÖPENHAMN
Manifestation framför israeliska ambassaden kl 17.00. Lundevangsvej 4, vid Svanemøllen st.
Facebook

IMORGON:

LINKÖPING
Stora Torget 17.00

LULEÅ
11.30 samt 18.00 vid Gula paviljongen

GÄVLE
Rådhustorget 17.00

Håll utkik på Röda Lund under dagen efter uppdateringar av platser där protester kommer genomföras. Meddela via kommentarsfältet här om ni känner till fler planerade manifestationer.

DN1, 2, 3, GP1, 2, VLT, Skånskan, SVD1, 2, 3, EX1, 2, 3, AB1, 2, VG1,VG2,


DN1, 2, 3, GP1, 2, VLT, Skånskan, SVD1, 2, 3, EX1, 2, 3, AB1, 2,

12 reaktioner på ”Manifestationer idag över hela landet

  1. Manifestation för Ship to Gaza: Östersund, Stortorget, måndag 31 maj klockan 18

  2. Uddevalla: ”Stoppa israels mord – Stöd ship to Gaza” Kungstorget 18.00

  3. Israel verkar som vanligt svarat med övervåld när de känt sig provocerade. Jag ber dock alla demonstranter att hålla i minne att inte alla judar stödjer Israels politik som styrs av hårdföra militanta sionister. Det finns många judar som är helt emot Israels rasistiska behandling av palestinierna så kritiken mot Israels politik får inte bli till antisemitism.

    Sionismen var en judisk nationalistisk rörelse som ville att judarna skulle få ett hemland. De var därmed inte så olika de palestinier som idag vill uppnå en fri och självständig palestinsk stat. Liksom palestinierna använde en del militanta sionister terrorism som politiskt medel, t.ex. Sternligan med Yitzhak Shamir som ledare. De flesta judar är dock inte sionister och även bland sionisterna fanns det många som förordade en politisk linje. Albert Einstein, själv politiskt aktiv jude, skrev 1939:

    “Jag skulle mycket hellre se en rimlig överenskommelse med araberna på basis av fredligt samliv än tillkomsten av en judisk nationalstat. Bortsett från de praktiska synpunkterna motsätter sig min uppfattning om judendomens egentliga väsen tanken på en judisk stat med gränser, armé och ett visst mått av makt, åtminstone tills vidare, oavsett hur liten den må vara. Jag är rädd för att judendomen skulle ta skada till sin själ, i synnerhet genom uppkomsten av trångsynt nationalism bland våra egna, vilket vi ju redan tidigare, utan att det funnits någon judisk stat, måst bekämpa med all kraft.”

    Tyvärr besannades hans farhågor och på samma sätt som militanta islamister förstör Islams anseende så förstör de militanta och nationalistiska sionisterna judendomens anseende.

  4. Landet Israel viser her sitt sanne politiske ansikt. Altfor lenge har de invadert palestinerne. Ved å stadig bygge ut nye boliger til israelitter og okkupere større og større områder. Ved å mure inn palestinerne, slik at de ikke får jobbe. Hindre tilgang på vann og mat, ødelegge jordene deres osv. Historien på overgrep mot palestina er lang og vond.

    Vi rev ned Muren i Berlin, men det er flere murer i verden nå enn før. Og disse murene er ikke til forsvar, men for å sperre hele folk inne..

    At de gjør dette, viser bare hvor langt de har fått kommet av det internasjonale samfunnet. Dette er en nøye kalkulert operasjon, for å hindre All støtte til palestinerne, til og med støtte på humanitært grunnlag. Så lenge Israel blir støttet i undertrykkingen av sine minoriteter, er ikke Israel et reellt demokrati, men flertallets tyranni. Israel er jo egentlig ikke noe egentlig land, men et stygt påfunn etter 2. verdenskrig mot befolkningen som allerede bodde i området.

    Men av en eller annen grunn fortjener de vår og USAs fulle støtte. Forstå det den som kan..

    Jeg er imot vanstyret i Israel, og jeg kjenner mange isrealitter. De fleste jeg har snakket med fordømmer nybyggingen og politikken i hjemlandet sitt.

    Nå må det bli slutt med rettferdiggjøring av undertrykkelse og overgrep, slutt med å bløffe med anti-semitisme kortet, som ekstreme israelitter, de mest bråkete ofte gjør. Dette tolererer vi ikke!

    Hva er en ”zionist”? En merkelapp, akkurat som de som bløffer med anti-semitisme kortet.

    Ikke fall i fellene deres. Vi er alle en. Vi er alle mennesker, laget av det samme ”stoffet”. Å sette merkelapper på hverandre er bare et maktmiddel for å splitte og herske..

    Kritiser autoritetene / vanstyret, men ikke menneskegrupper, som om de er en.. Har truffet mange Israelitter, og de er akkurat som deg og meg, og liker heller ikke undertrykkelse, overgrep og urettferdighet.

Lämna en kommentar