Popstjärnor, kemikalier och ett jävla samhälle

”I det långa perspektivet har något drastiskt förändrats i vårt samhälle, så som ansiktet på Donatella Versace eller Mickey Rourke: det som var vackert har blivit fult och förvridet. Något som man inte kan se eller inse själv. Arbetarrörelsens Folkets hus har blivit bingolokaler och konferensrum för den som har råd att betala hyra.

Tvivelaktiga personer med lika tvivelaktiga visioner. Stora fläskläppar med insprutade kemikalier. Platta botoxpannor på popstjärnor och före detta fotomodeller som närmar sig fyrtiostrecket. Brunbrända och designklädda programledare med påklistrade leenden. Skraplottsgenerationen. Paris Hiltons extravagans och hästsvans, hollywoodstjärnor som ansluter sig till religionsfilosofier där man tror på flygande tefat och shopping, politiker och sportprofiler som står upp för ett nytt Sverige i tiden, i tider av självförverkligande, som tror på primalvrålsskrik-konferenser i skogen för de rika och olyckliga som inte fattar varför de mår dåligt.

Samtidigt som de fattiga och utsatta har blivit alltmer marginaliserade. Särskilt de gamla, sjuka och ensamma. Det fanns en tid när pengar inte var nummer ett. En tid när sjukvården, äldreomsorgen och skolan var byggd på en kristen värdegrund och inte på privat kapitalisering med förhoppning om vinstmarginaler.

Kan man privatisera kriget i Irak så kan man banne mig privatisera sjukvård. Kan man sälja Systembolaget så kan man sälja både äldreboenden och allmännyttan.”

Ovanstående text är skriven av Liam Norberg, och tagen ur dennes bok ”Insidan”. Liam Norberg var taekwondo-mästaren och skådespelaren som samtidigt var ledaren för den s.k. ”Örnligan” som bl a genomförde en 930-miljonerskupp, det största värdetransportsrånet i svensk historia. Idag är han kristen, skådespelare och författare. Vi rekommenderar varmt ”Insidan”, som är en mycket bra och intressant skildring av svenskt 90-tal och livet som arbetarklass-kille i en värld där nästan allt mäts i status och pengar.

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Dagens Bild – Sommar, andread0ria skriver Därför vägrar sopåkarna ge upp, loaderrorready skriver Hitler – Maria (I like it loud), Anders_S skriver Stora bloggpriset och bloggtävlingar rent allmänt, Fredrik Jönsson skriver Debattera på sdnyheter.nu!

För mer vänsterbloggar besök http://www.konfliktportalen.se.

Lämna en kommentar