Jesper Nilsson – jag älskar dig!

Klicka!

Snart ska Röda Lund iväg och fredagspartaja, men först bara måste den här vardagshjälten uppmärksammas. Han heter Jesper Nilsson och är både ovanligt modig och ovanligt fiffig. Jesper ser två civilsnutar som trycker upp två småkillar i tunnelbanan och fotograferar då snutarna, vilket är fullt tillåtet. Den korta historien lyder att snutarna lackar loss på ingenting och hotar med att ta in Jesper till polisstationen om han inte raderar bilderna vilket han tvingas göra.

Nu kommer det bästa, det som gör den här killen till vardagshjälte. Jesper ger sig inte, han fixar och trixar vid datorn och lyckas få fram bilderna han raderat. Inte nog med det, han har filmat delar av händelsen och lyckas återskapa bitar av filmen han tog. Åh, hämnden är så ljuv ibland. Läs hela historien, titta på bilderna och se filmen på Jespers egen blogg. I skrivande stund har hans inlägg fått 550 kommentarer. Det ni!

Edit: Röda Lund bedriver grävande journalistik: Cops – Eller som vi säger i Skåne: Snutajävlar

Läs även Röda Linjena inlägg: Aina spanar och bängen trålar
Arbetarperspektiv: Svensk civilpolis går till attack – återigen! Läs allt om´et!!!
Missa inte heller Svenskbladet som vill anmäla SL för patentbrott.

Så idag blir det snut-tema på musiklistan till vänster.
Läs mer på Röda Lund: Snuten

Snutsvin (Klicka!)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
DN SvD

6 reaktioner på ”Jesper Nilsson – jag älskar dig!

  1. […] Journalisten och bloggaren Jesper Nilsson (som länge arbetat politiskt med kollektivtrafiken i Stockholm) igår gick på väg hem såg vad han misstänkte var civilklädda poliser från citypolisens ungdomsrotel fotograferade han dem från behörigt avstånd. Det ledde till att Martin Bergström med kollega hotade Jesper i syfte enbart att få de nyligen tagna bilderna borttagna från Jespers mobil. […]

Lämna en kommentar