Du kan inte torka upp skiten själv?

Moderåtternas pressekreterare har tydligen satt sig i skiten. Röda Lund publicerar den här kommentaren från en av Sydsvenskans läsare. En naturlig reaktion på segregationens och diskrimineringens Sverige:

”Jag har fått NOG av det moderata Sverige mr.Edvard Unsgaard. I nuläget skall det svenska bidragssystemet bara uttnyttjas maximalt av oss, invandrare.

Vilken svenne skulle kunna orka torka bajs på en söndag dag ? Knappast någon. I Sverige slängs de arbetslösa flera års högutbildade invandrare åt städfirmor, taxi, buss,AUC, SFI, Komvux eller samhall. Svenskarna är så jävla usla på att uttnyttja invandrarnas kunskaper. Min granne är irakier och är stridspilot = Chaufför hos taxifirman 232323. En annan är utbildad i Sverige som robotprogrammerare, går nu på AUC. En annan är teleingenjör, arbetslös och sysslar nu med kanarie fåglar. Piss OFF”

– Abo Ali

Esbati: Arbetslinjen förklarad

Läs också: Fick inte gå på toaletten – årets slavarbete utsett!
Mer på Röda Lund: Vem tjänar på flyktingar?

Fredrik Jönsson: Citat del 1. Churchill: “efterblivna raser som saknar förmåga till självstyre”

44 reaktioner på ”Du kan inte torka upp skiten själv?

 1. Herr Unsgaard, är säkert en exceptionellt begåvad person. Han har säkert en begåvning som överstiger dom flesta här i landet. Invandrare, ska vara glada om dom får plocka bajs i hans trappuppgång. Vi andra, kanske högre utbildade, men inte med pappa på samma golfbana, får väl vara glada om vi får städa hans vackra våning.

 2. Detta är en storm i ett vattenglas.
  Ett obetänkt inlägg som får alltför stora effekter.

  Sverige i ett nötskal.

  Vi bryr oss alltid om symptomen men aldrig om de faktiska problemen…

  Är det fel att anlita städfirmor?
  Det är ett fritt samhälle och alla väljer själv, så länge de betalar så får folk gärna betala.
  Är det lika mycket utnyttjande att köpa färdigmat/pizza?

  Utnyttjande av restauranganställda????

  Samhället bygger på att vi anlitar andra och specialiserar oss,
  det har varit så sedan vi övergav barterhandel och självhushållning.

  Vakna upp och släpp det politiska skynket, det finns inte ett ont uppsåt bakom varje handling från en politisk motståndare. Vänster-/högermännniskor kan ibland vara just människor,
  bortse inte från detta, det utarmar debatten något fruktansvärt och gör att vi missar helheten.

 3. Vilken trött och förutsägbar blogg från Röda Lund. Nu skall den stackars pressekreteraren hängas ut – han använde ”i-ordet”. Men nu är de som skall slussas in i det svenska samhället vanligen invandrare och ingen – utom den förutsägbara och alltid korrekta tokvänstern – har några problem med att man resonerar kring invandrares möjligheter att starta eget företag.

  Bäste Brigate Rossi Lundensi – se till att få upp näsan ur det där billiga rödvinet ni dricker. Det finns en verklighet där ute, bortanför bloggosfären.

 4. Om man VILL missförstå folk som man ser som politiska motståndare får tydligen all ärlighet och heder ge vika för ett billigt påhopp som dessutom totalt saknar poäng. Tråkigt om den kommande valdebatten ska föras på den här ”bajsnivån”.

 5. Loader, ja, visst är det fett att vara korrekt. Som alla andra så vet du att termen avser en attityd av antiintellektualism och frånvaro av egen analys, en tilltro till dogmer och enkla förklaringar. Att vara korrekt brukar innebära att oroligt snegla på vad andra skall tycka om ens uppfattningar – hellre att söka fakta och analysera fritt på egen hand.

  Varför tycker du att detta är fett?

 6. Vad är problemet?Städfirman har utfört det de har betalt för att göra,nämligen städa…..

 7. Josefin

  Ska man diska tallriken själv efter man varit på restaurang?Är det kränkande om det är en invandrare som gör det?

 8. Det vi talar om nu Alexander är när människor inte får vissa jobb eller tvingas ta vissa jobb pga att de har invandrarbakgrund. Det är alltså kränkande om du tvingas diska tallrikar BARA för att du är invandrare.

 9. Josefin

  Är de svenska kvinnor som torkar skit på äldre också kränkta?Vilka andra jobb tror du de kan få?

 10. Josefin

  Sedan är det ju så att för vissa jobb behöver du behärska svenska språket,något många städare inte gör.

 11. Ja, det sker en strukturell diskriminiering av flera olika grupper på arbetsmarknaden. Kvinnor inom lågavlönade vårdjobb är en av dom.

 12. Jo, visst kan de vara det. Men som sagt, vart vill du komma? Jag har redan sagt att det finns olika grupper som är diskriminerade på arbetsmarknaden. Diskrimineringen kan dock se olika ut i olika sammanhang.

 13. Josefin

  Hur ska man kunna anställla folk som inte kan prata svenska så människor förstår vad de säger?Det är väldigt många invandrare som pratar dåligt och då blir det omöjligt att få jobb…

 14. Josefin

  Min poäng är att en kärnfysiker från Sverige inte kommer att få jobb i England om han/hon inte behärskar engelska,det beror inte på diskriminering.

 15. Och hur ska man kunna lära sig svenska om man aldrig får ett vettigt jobb? Många med invandrarbakgrund får inte jobb trots att de talar utmärkt svenska eller med lättare brytning. Sluta nu, det här är ingen jävla anslagstavla. Jag pallar inte sitta här och dra fler oneliners.

 16. Alexander: Och min och Alis poäng är att det är inte bara därför folk kör taxi trots att de är kärnfysiker. Det finns hur många studier som helst på det. En fråga: Är du öht intresserad av samhället och att förändra det till det bättre, eller är du bara frustererad och gillar att misstänkliggöra utlänningar?

 17. Du är inte spärrad (Röda Lund har valt att inte publicera de två senaste inläggen från Alexander). Det är dock så att jag och josefin tar oss friheten att f.n. stoppa inflödet av kommentarer från dig. Detta gör vi av rena bekvämlighetsskäl eftersom det är faktiskt ganska krävande att svara på jättemånga frågor och kommentarer.

  Vet du vad jag tror, Alex. Jag tror att du säkert kan vara en juste kille. Jag håller inte alls med dig i din syn på vad som är Sveriges problem (jag anser som bekant att det är ett systemfel, och inte ett fel med folk som flyr systemet), men samtidigt tror jag att vi har en hel del gemensamt. Om du bor i Lund så träffar jag dig gärna över en pilsner eller liknande och snackar lite. Det skulle nog vara givande både för dig och mig. Jag lovar att lyssna på det du anser är problem, och kanske du kan förstå att vi socialister jobbar för allas bästa. Vad sägs? Svara, så mailar jag dig.

 18. Det här var en av de larvigaste ”skandalerna” på länge. Jag tycker att det är modigt att säga vad man tänker, och Unsgaard har ju absolut inte sagt något nedsättande. Tvärt om försöker han ju att berömma sin snabba och effektiva städfirma. Det enda som jag reagerar på är ju ordet invandrare, men det är ju bara för att så få använder det. Att han gör det på ett klumpigt och medieotränat sätt ska inte missbrukas för att försöka jämställa honom med rasister eller något i den stilen.

  Att söka efter att bli kränkt, och att utgå från att andra människor vill illa, är fel. Har man den inställningen till livet kommer man alltid att känna sig kränkt. Och det är minst lika fel att bli upprörd å någon annans vägnar. Slappna av!

  Nu, te med honung. 🙂

 19. Loader, jag hamnade på er sajt av en slump – men fick en härligt uppfriskande inblick i en värld som jag inte trodde existerade längre. Jag trodde att människor med en naiv övertro på socialistiska ideal hörde det förflutna till.

  Jag har läst vad ni skrivit på sajten – och det finns ju inte ett enda ord som handlar om vad ni vill göra och hur ett gott samhälle skulle kunna se ut. Däremot finns det gott om klagomål på ”moderaternas skitsamhälle” och hur elaka ”de rika” är. Har ni ingen vision om hur ni skulle vilja att det ser ut i stället? Och naturligtvis – en genomtänkt analys av vad denna vision skulle innebära för vanliga människor. ”Krossa kapitalismen” är ingen vision – utan en floskel. (En väldigt sliten och empiriskt förkastad floskel dessutom, men ni säger ju trots allt att ni lärt av socialismens tidigare misslyckanden)

 20. ”och det finns ju inte ett enda ord som handlar om vad ni vill göra och hur ett gott samhälle skulle kunna se ut. ”

  Det finns det visst. Slutade upp med det tramset. Vill du att jag ska citera?

  Att du tror att vi menar att de rika i samhället är ”elaka” visar bara hur lite du läst och fattat.

 21. Jag har så kallad invandrarbakgrund och hör till dom, nu för tiden ganska få som faktiskt har levt i ett s.k. ”socialistiskt paradis”. Jag är INTE moderat. Men jag är trött på folk som så att säga har kört så långt ner i vänsterdiket att dom inte ser vad som händer uppe på vägen längre…..

  Först så tror jag att Unsgaards ord väcker så mycket ont blod i det röda laget pga att han belyser och berömmer folk som gör sitt jobb bra, oavsett vad arbetet är. Skulle folk i gemen få upp ögonen för detta så skulle det börja ställas krav. Och krav är för den röda PK-maffian lika smärtsamt och ångestframkallande som terminal hjärncancer är för oss andra. Om någon börjar sköta sitt jobb, hur låg status det än har, så måste alla börja sköta sina arbeten för att inte riskera sina jobb,,,, och gud förbjude!!

  Det som stör mig också är att socialister och kommunister har lagt beslag på ord som humanism, solidaritet, medmänsklighet och sanning. Precis som idioterna i bruna skjortor tyvärr har lagt beslag på våra fornnordiska symboler, historia och personnamn.
  Inget kan vara mer fel! Ingen ska inbilla mig att allmänna utrymmen och toaletter skulle ha varit mer välstädade eller ha gladare personal med större servicetänk i ett land där den röda fanan vajar högst.
  I det röda Sverige skall invandrare vara tysta, tacksamma och offer. Fan ta den som försöker göra något av sitt liv och göra rätt för sig. Får man dessutom beröm i jante-Sverige, ja då skall stupstocken fram!

  Sverige är ett fantastiskt bra land på många sätt, och det menar jag verkligen. Men socialism har varit för Sverige vad opium har varit för Afghanistan och Sverige kommer igen att hamna på dekis när det röda laget vinner valet och driftigt folk lämnar landet. Inte i protest, utan helt enkelt för att förverkliga sig själva. Det är inte en slump att det var Christina & Karl-Oskar som åkte till Amerika,,,,, och inte Åsa-Nisse.

  Tack för ordet.

 22. Loader, ”visar bara hur lite du läst och fattat” skriver du. Jag är inte förvånad. Du väljer personangrepp hellre än att i sak beskriva vad ni vill uppnå.Igen – jag är inte förvånad, därför att vänstern alltid handlat om att attackera hellre än bygga upp.

  ”Vill du att jag ska citera?” Jag vet inte vad du skulle citera. På denna sajt finns inget annat än klagomål på nuvarande system, inget om vad som skulle kunna ersätta det. Så vad vill du citera – Maos lilla röda?

  Men jag vill inte polemisera med dig – utan väljer i stället att ta upp en konkret fråga: Monarkin. För mig är det självklart att demokrati förutsätter att statschefen utses i fria val. Sverige är därför inte en fullvärdig demokrati. Varför är det så tyst från vänstern i denna fråga? Varför engagerar sig inte Röda Lund för avskaffande av privilegiesamhället och den av folket försörjda kungliga familjen?

 23. ”Hur ska man kunna anställla folk som inte kan prata svenska så människor förstår vad de säger?Det är väldigt många invandrare som pratar dåligt och då blir det omöjligt att få jobb…”

  Det finns TUSENTALS invandrare som arbetar varje dag året och dygnet om i det här landet trots att de knappt kan säga hej på svenska. Vi har fem fillipinskor på städfirman som jag jobbar på som pratar varierande grader av svenska, den sämsta på språket nickar bara och ler när jag hälsar eftersom hon inte kan tillräckligt med svenska för att svara. Men hon pratar fyra andra språk minst sagt flytande (det är så många jag har lyckats identifiera i alla fall).

  Och Abo Ali skulle behöva en reality check minst sagt. Antalet svenskar som arbetar som städare (på helger med ja) är mycket större än de flesta tror. Jag har jobbat med det sen jag var sexton, jag vet.

  Einar Berg antar jag kom som pyttepytteliten från Baltikum? Har jag rätt? Du förväxlar, blandar ihop och har fördomar så det står härliga till i ditt inlägg. Ord kan inte beskriva hur trött jag är på invandrare från det forna östblocket som ska lära oss trotskister om hur ondskefull stalinismen var! Vi vet det liksom. En av våra största ideologer blev mördad av Stalin, du vet. De första svenska trotskisterna var kommunistiska sjömän som seglade till öststaterna och såg hur illa de hade det där, och fattade at stalinismen inte var värd att stödja. Det har vi tagit till oss, du vet.

  Du tror att vi håller med, eller stödjer, sossarnas version av Sverige verkar det som! Nix, det gör vi inte. Socialdemokratin är faktiskt fruktansvärt lik stalinismen i sitt konformativa statstänkande. Du har rätt att i deras Sverige ska invandrare vara offer, men vi är inte sossar, vi är revolutionära marxister. Sossarna är inte ens det senare. Vi delar inte deras syn på hur landet eller världen ska se ut. De vill inte avskaffa kapitalismen, det vill vi. De vill bevara den falska demiokratin, inte vi. De vill att vi ska ha det så bra att vi inte gör revolution, men inte mer. För oss är invandrare inga offer, de är kamrater eller klassfiender precis som svenskar. Vi gör nämligen inte skillnad på folk beroende på om de har svart hår eller bruna ögon.

 24. Nicklas: Du kan väl tillägga att er störste ideolog var en massmördare och krigsförbrytare av samma skrot som Stalin men var sämre på politiska intriger.

 25. Loader, jag kollade din länk: ”att bryta kapitalets makt och ersätta den med en gemensamt skött hushållning” är inte en beskrivning av hur man vill att samhället skall se ut – det är bara en floskel. Ni vill riva mer det nuvarande systemet, men har ingen alternativ berättelse om hur samhället borde se ut.

  Jag noterar att du helt duckar för min fråga om monarkin. Är Röda Lund bara ytterligare en av alla vänsterfalanger som inte vågar ta i monarkifrågan? Jag skulle gärna se att Sverige blev en fullvärdig demokrati, med en vald statschef. Varför engagerar sig inte Röda Lund för detta? Att ”bryta kapitalets makt” kommer aldrig att ske, men det är realsistiskt att tänka sig att Sverige skulle kunna bli en demokrati/republik. Vore inte det bra?

 26. Vi har svarat. Vi är för monarkins avskaffande. Hade vi fått bestämma hade den rykt.

  Det fanns flera konkreta förslag i länken, har du inte läst ordentligt eller är du bara barnslig? Det står ju hur många olika förslag som helst där, och fler kommer. Direkt barnsligt att försöka få det till att det bara är en floskel om ”att bryta kapitalets makt och ersätta den med en gemensamt skött hushållning”. Läs förslagen och yttra dig om dem, men hitta inte på som en barnrumpa.

 27. Loader, ”hitta inte på som en barnrumpa” skriver du. Varför går vänstern alltid till personangrepp när argumenten tryter? Är alla ”barnsliga” som inte håller med er?

  ”Vi är för monarkins avskaffande. Hade vi fått bestämma hade den rykt.” skriver du oxå. Men ni får ju inte bestämma – vi har demokrati och folket bestämmer. Det betyder att det krävs opinionsbildning för att förändra samhället. Om ni vill avskaffa monarkin så borde ni försöka mobilisera vänstern – inte till stenkastning, men uppslutning kring idén om republik. Gör något – i stället för personangrepp på er blogg.

 28. Vem mobiliserar vi till stenkastning? Vad grundar du det på? – ännu en gång tramsar du. Vi försöker inte mobilisera vänstern – vi försöker mobilisera arbetarklassen och de som kräver sin rätt. Det finns tusentals frågor att ta tag i, och vi anser inte att monarkin är den viktigaste idag. Viktigare är att bygga en ny arbetarrörelse som lyckas göra slut på kapitalismen. I den kampen ingår avskaffandet av monarkin.

  Men kämpa du på för monarkins avskaffande. Men så länge som kapitalismen inte ryker, så är det mer eller mindre skitsamma. Den enda anledningen till att vissa liberaler inte gillar monarkin är för att det inte går att köpa titeln (dock kan man knulla sig till den).

 29. Trams om att vi inte skulle vara för demokrati. Ryker fortare än en liberal hinner säga ”språktest”.

  /Röda Lund

 30. Loader, angående stenkastning: Jag antog helt fördomsfullt att Röda Lund är en gruppering som tycker att det är, exempelvis, en bra idé att åka till klimatmötet i Köpenhamn för att försöka ta sig in på Bella Center – eller genomföra någon annan olaglig aktion. Om jag har fel i detta antagande så ber jag om ursäkt. Om jag har rätt så har jag inte missförstått er och ingen skada är skedd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s