Konsten att blockera staden

Skånetrafiken föreslår att de gula bussarna slutar köra genom Lunds centrum. Det innebär att 300 bussturer per dag försvinner från Stortorget.

Förslaget verkar inte drabba befolkningen. Det är ett mirakel i sig. Politikerna kommer inte med ett dåligt förslag. Än märkligare blir det när vi igår läste att högern vill införa en ”sorgepeng”. Ett skitbra förslag, och jag undrar om grisar snart kan flyga. Två bra förslag på två dagar! När hände det senast? Nu är det väl iofs inte moderåtterna som föreslagit omdirigeringen av bussarna, utan Skånetrafiken, men vi bjussar ändå på lite cred till moderåtterna för att de inte lagt sina flottiga fingrar emellan.

Nu väntar vi på att man gör Lunds innerstad bilfri. För er som vill skynda på processen kan vi tipsa om en gammal beprövad metod. Den går ut på att man samlar ihop ett gäng som vill slåss för framtiden och klimatet och bestämmer sig för att blockera en eller ett par vägar in till Lund. Östra Mårtensgatan är ett bra val exempelvis. Man delar flygblad till folk på sin skola eller snackar med folk man känner och berättar vad man ska göra och varför. Sen blockerar man en gata genom att helt enkelt sätta sig på den. 15 minuter är en rätt bra tid att sitta där för att markera att man tar strid för bilfri innerstad. Ha med skyltar och gärna en banderoll och lite flygblad som berättar vad ni gör för förbipasserande. Kommer snuten, så ta det lugnt. Förklara att ni ska sitta ner i 15 minuter och sen resa er och gå så brukar de fatta att det är smartare att låta tiden rinna ut än jiddra med er de få minuter som är kvar.

Hör av er till Röda Lund så kan vi komma och snacka inför er klass om klimat och blockader eller träffa er och hjälpa till att starta upp klimatkampen. Vi har erfarenheter från många blockader och vi hjälper gärna till.

Mer på Röda Lund: Klimat

Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En reaktion på ”Konsten att blockera staden

  1. Försök att inte råka panga moderåttors skyltfönster 🙂 Kan bli lycket isf.

Lämna en kommentar