Välkomna till Arbetslöshets-Sverige

Läkemedelsjätten Astra Zeneca lägger ner sin forskningsanläggning i Lund. 900 anställda berörsFör ett halvår sedan gjorde Astra Zeneca vinst före skatt på 2,6 miljarder dollar, för årets andra kvartal. Det kan jämföras med en vinst före skatt på 2,3 miljarder dollar samma kvartal året innan. Går man in på arbetsförmedlingens platsbank kan man se att det i Lund idag finns 191 lediga jobb att söka.

Här är några av reaktionerna på beskedet:

JAAAAAA
Toppen, då stiger väl aktiekursen. Kapitalisterna sitter på sina feta r—-ar och håvar in mer stålar. Men 30 % av de anställda har väl röstat på moderaterna. Som arbetslös i det borgerliga Sverige får ni skylla er själv. Ni är från nu ansvariga för att skapa fler jobb. Annars får ni smaka på Borgs piska. När ska folk inse att kapitalism och moral/etik aldrig kan vara syskon? Jag lider med er som individer och med era familjer. Undrar vad bonusarna blir för direktörerna. Usch vad äckligt.
Hans

Det viktigaste är att aktieägarna får ordentliga utdelningar. Sen att människor mår dåligt och blir av med sina jobb verkar inte bekymra ledningen eller regeringar världen över.
Bara börsen snurrar så får det kosta vad det vill.

Behöver nya mediciner – lägger ner forskning
Företag tänker konstigt när det gäller forskning. Nu när AZ är i behov av att få fram nya mediciner när patenten löper ut så drar man in på forskningen. Företagsekonomiskt tänkande är inte bra för forskningen. Liberal ekonomi fungerar inte till människornas bästa.
Minnie

Mer kommer
Det kommer mer av den här varan. Engelska Zeneca har tagit över Södertäljeföretaget och driver det på ett sätt som gör er alla till robotar. Man har planer på att flytta till Kina som kommer förverkligas. Ha inga illusioner om något annat. Vi i Södertälje lider med er i Lund.
Erik

Men?
Hur kan man komma på nya läkemedel om man tar bort forskarna? Får inte ihop det där.
Karin

Katastrof för Lund
Hej! Det var dåliga nyheter för Lund. 900 som blir arbetslösa. Det finns inga jobb för dem i Lund eller i närheten ens en gång. Det blir i värsta fall ytterligare 900 som skall ställa sig i kön hos socialen därför att A-Kassan är raserad och går inte att klara sig på. Eller så får de göra som ungdomarna och flytta ut ur landet, dvs utvandra/emigrera till där någon vill ta tillvara deras kunskaper och kompetens.
mikael

Röda Malmö skriver, och vi instämmer:

Förstatliga läkemedelsindustrin

Forskning och utveckling av läkemedel ska inte ske för snöd vinnings skull utan regleras av den sociala nyttan. I vårt eget land och globalt. En sådan socialiserad läkemedelsindustri skulle säkert också på ett betydligt bättre sätt kunna ta hand om sin personal.

Kildén & Åsman: De rödgröna i Underlandet…

Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 reaktioner på ”Välkomna till Arbetslöshets-Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s